Uitvalscherm

Wat is een uitvalscherm?

Relatief eenvoudig, maar zeer effectief zonlicht weren uit uw huis of bedrijfspand? Dankzij de variabele uitvalshoek schermt een uitvalscherm ramen goed af voor felle zon. De warmte blijft buiten, binnen is het aangenaam.

 

Uitvalschermen zijn geschikt voor ramen waarbij een vrije doorloop niet nodig is. Denk aan keuken- of woonkamerramen aan de voortuinkant, vanaf de eerste etage of bij balkons. Woont u aan de kust? Met wind- en stormvaste armen is een uitvalscherm voor uw situatie een ideale zonwering, net als voor gebouwen met veel verdiepingen zoals kantoren, ziekenhuizen en hotels.

 

Uitvalschermen zijn vrijwel overal - zowel op de gevel als op het kozijn - te monteren. De schermen kenmerken zich door een kleine uitval (± halve raamhoogte), waardoor uw uitzicht naar buiten behouden blijft. Dankzij de variabele uitvalshoek is het scherm op de stand van de zon af te stemmen.

 

Er zijn meerdere types: van eenvoudig tot luxe. De gesloten cassette (Caph/Suncool/Chara) beschermt het opgerolde doek en zorgt voor een exclusieve uitstraling.

Constructie & vormgeving

Uitvalschermen hebben een solide constructie. De kap en de armen zijn gemaakt van gepoedercoat hoogwaardig recyclebaar aluminium. Alle bouten, moeren en assen zijn van roestvast staal. Uitvalschermen zijn stijlvol vormgegeven, perfect afgewerkt en eenvoudig te bedienen. Het doek is verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren en dessins. Daarmee is de zonwering geheel op uw wensen af te stemmen.

Kleuren

De aluminium behuizing is verkrijgbaar in crème (RAL 9001) en geanodiseerd aluminium. Andere RAL-kleuren zijn op aanvraag leverbaar.

 

Doeken

De keuze van het doek is erg bepalend voor de sfeer en uitstraling van een zonnescherm en daarmee de buitenkant van uw woning. Daarom biedt Hesterman u een breed assortiment. U maakt uw persoonlijke selectie. Uni: doeken die uitgevoerd zijn in één kleur. Blokstrepen: doeken met streepdessin, uitgevoerd in twee verschillende kleuren van gelijke breedte. Fantasiedessin: doeken met een gevarieerd streeppatroon.

Armen

Uitvalschermen zijn uit te voeren met verschillende soorten uitvalarmen. Variërend van vaste armen tot armen met hoogwaardige veersystemen, al dan niet wind- en stormvast (voor hoogtes of aan de kust).

 

Bediening

Uitvalschermen kunnen - zowel binnen als buiten - worden uitgevoerd met bandbediening, koordbediening of een windwerk met slingerstang. Ook elektrische bediening - eventueel met afstandsbediening - is mogelijk.

 

Zon-/windmeter

Het plaatsen van een zon-/windmeter maakt het scherm comfortabel in gebruik. Bij verschillende weersomstandigheden zorgt de meter ervoor dat het scherm automatisch uitgaat of wordt ingetrokken.

Uitvalschermen zijn:

• Optimaal zonwerend: elk raam is af te schermen zonder het uitzicht naar buiten volledig te ontnemen.

• Breed toepasbaar: dankzij verschillende soorten armen en een variabele uitvalshoek.

• Gebruiksvriendelijk: de bediening is eenvoudig.

• Stijlvol: dankzij de moderne vormgeving en strakke afwerking.

• Persoonlijk: door keuzes in types, afmeting (ook koppelbaar), kleuren, dessins en bediening.

• Onderhoudsarm: de behuizing is gemaakt van hoogwaardig recyclebaar aluminium.

• Vuil- en waterafstotend: houdt geen vuil vast door het oprollende en geïmpregneerde doek