Screens

Een screen is een vlakhangende zonwering voor het raam. De warmte wordt door het screendoek buiten gehouden. Het zicht naar buiten blijft behouden en overdag zijn de screens inkijkwerend. Het doek is opgeborgen in een gesloten kast en glijd tussen twee zijgeleiders naar beneden. Een screen is nagenoeg overal toepasbaar: van woningen tot grote kantoor- en appartement gebouwen.Ritsscreens

Tegenwoordig zijn de traditionele screens waarbij het doek 'los' hangt van de zijgeleiders bijna helemaal vervangen voor ritsscreens. Bij een ritsscreen is het screendoek automatisch vergrendeld aan de zijgeleiders d.m.v. een rits. Deze vergrendeling gebeurt volledig automatisch. Dit zorgt voor een windvast systeem waarvan het doek mooi en strak staat gespannen. Ritsscreens zijn alleen elektrisch bediend mogelijk.Kwaliteit

De profielen zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium. Aluminium heeft het grote voordeel dat het sterk en solide is, maar daarnaast licht in gewicht. Bovendien beschikt aluminium over de eigenschappen dat het nagenoeg onderhoudsvrij is. Aluminium is daarnaast ook een materiaal dat een lange levensduur kan garanderen. Zo geniet jij extra lang van jouw product.


 

Screendoeken

Het doek van een screen wordt gemaakt van duurzame en onderhoudsarme vezels van polyester of glasvezel. Het voordeel van screens is dat je er overdag gewoon doorheen kan blijven kijken terwijl het haar zonwerende functie vervult.

 

De kleurkeuze van het doek is erg bepalend voor de sfeer en  uitstraling van uw woning of bedrijf. Daarom bieden wij u een uitgebreid assortiment aan.

 Kleuren van de omkasting

De kleuren van de omkasting van onze screens zijn standaard leverbaar in onderstaande kleuren. Alle speciale ral kleuren zijn uiteraard leverbaar tegen een meerprijs.

  • RAL 9010 gebroken wit 
  • RAL 9001 creme wit 
  • RAL 7016 antraciet 
  • RAL 7016S antraciet structuurlak 
  • technisch zilver (blank aluminium)

Hoe bedien je een screen?

De screens kunnen via verschillende manieren gemakkelijk worden bediend.

  • Elektrisch met een Somfy motor via een wanschakelaar
  • Elektrisch met een Somfy motor via een afstandsbediening of optioneel via de Somfy app
  • Traditionele screens kunnen ook handmatig bediend worden d.m.v. band of draaistang