Zonwering


Knikarmscherm

Een terrasscherm, ook wel genoemd knikarm-scherm, is een zonweringssysteem dat voornamelijk wordt toegepast aan de buiten-achterzijde van een woning. Onder een terrasscherm kunt u in de schaduw genieten van uw tuin en het scherm houdt de zon van uw ramen. Dit type zonwering is ook geschikt voor horeca doeleinden.

Screens

 

 

Een screen of ritsscreen, is een verticaal zonweringssysteem dat voornamelijk wordt toegepast bij bedrijven en woningen. Een screen houdt de warmte door zonlicht op de ramen buiten, maar, door de speciale stof kan er nog steeds van binnen naar buiten gekeken worden. Tegenwoordig worden ritsscreens ook toegepast als afsluiters bij aluminium terrasoverkappingen.

Pergolazonwering

 

Een pergola is een zonweringssysteem dat voornamelijk wordt toegepast aan de terraszijde van een woning of horecapand. Dit type zonwering heeft een vast frame met staanders waardoor er zo min mogelijk belasting op de gevel ontstaat.  Bovendien zéér geschikt voor grotere afmetingen.

 


Verandazonwering

Een verandazonwering, is een zonweringssysteem dat voornamelijk wordt toegepast op de bovenzijde van een terrasoverkapping/verandadak. Met een verandazonwering op uw overkapping kunt u in de schaduw genieten van het buitenleven. Dit type zonwering is ook geschikt voor horeca doeleinden.

Uitvalscherm

 

 Een uitvalscherm wordt voornamelijk toegepast bij ramen aan woningen en bedrijfspanden. De aluminium stormvaste armen worden meestal onder het scherm aan de muur bevestigt. Door de schuinte van het doek wordt de zon buitengehouden en blijft de doorzicht en lichtinval grotendeels behouden.

Markies

Een markies is een klassiek zonweringssysteem dat voornamelijk wordt toegepast aan de buitenzijde van een woning of horeca/bedrijfspand. Vergeleken met andere soorten zonwering is de markies heel effectief, doordat niet alleen de voorzijde, maar ook de zijkanten bekleed zijn met doek.